Bajden definitivno ima problem, ne zna šta govori VIDEO

Tokom svog sinoćnjeg govora u kanadskom parlamentu u Otavi, američki predsednik Džozef Bajden greškom je pohvalio "Kinu" kada je hteo da kaže Kanada.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/YURI GRIPAS
EPA-EFE/YURI GRIPAS

Bajden je napravio gaf, jer je upadljivo propustio da pomene ulogu Kine u švercu fentanila.

"Danas pozdravljam Kinu... izvinite, aplaudiram Kanadi", rekao je 80-godišnji američki predsednik i brzo dodao: "Možete da zamislite šta ja mislim o Kini. Neću još ulaziti u to", prenosi dnevnik "Njujork poust".

Na konferenciji za novinare koja je potom održana, Bajden je napravio sličan gaf i pomenuo Japan dok je govorio o odnosima Kine sa Rusijom, ali se ispravio pre kraja rečenice.

Bajden je pomešao Kanadu i Kinu kada je hteo da pohvali Kanadu zbog toga što je u jednoj godini pristala da primi 15.000 izbeglica iz zemalja Latinske Amerike, u zamenu za pristanak Amerike da deportuju one koji su uhvaćeni u pokušaju da ilegalno uđu u Kanadu.

Pročitajte još:

Samo nekoliko trenutaka pre gafa, Bajden uopšte nije pomenuo Kinu dok je govorio o fentanilu, koji je uzrok porasta broja smrtnih slučajeva od predoziranja u SAD.

"Mi se borimo protiv pošasti sintetičkih droga koja razara kanadsku i američku zajednicu, posebno naše mlade ljude. Fentanil je ubica i skoro svi znaju nekoga ko je bio pogođen ovim - izgubio je dete ili izgubio prijatelja", rekao je Bajden o smrtonosnoj drogi.

Bajden je rekao da fentanil, koji se uglavnom isporučuje iz kineskih laboratorija, "ima svoje korene širom sveta" i da se "isporučuje iz inostranstva", ne precizirajući odakle.

Nasuprot tome, on je posebno pomenuo Meksiko kao zajedničku tačku transfera na putu za SAD.

"Kanada i Sjedinjene Države blisko sarađuju sa našim partnerima u Meksiku u obračunu sa ovim problemom u svakoj fazi, od hemikalija koje se isporučuju iz inostranstva, do pilula i trgovaca ljudima", rekao je Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu