Nemci, optuženi ste

Nemačka može i mora da pruži aktivniju podršku Ukrajini, rekao je poljski premijer Mateuš Moravjecki u intervjuu za Politiko.

Izvor: Novosti

Subota, 25.03.2023.

12:57

Nemci, optuženi ste
Foto: Shutterstok/canadastock

Prema njegovom mišljenju, Berlin nije bio tako velikodušan prema Zelenskom kao što pokušava da pokaže.

"Nemačka treba da pošalje više naoružanja, da pošalje više municije i da da više novca Ukrajini jer je to najbogatija i najveća zemlja. Nisu bili velikodušni koliko je trebalo. Ne napadam ih, samo navodim očigledno", rekao je premijer.

Istovremeno je optužio Nemačku da je zbog produbljivanja odnosa sa Moskvom zaoštrena energetska kriza koja je pogodila zapadne zemlje nakon odbijanja ruskog goriva.

"Oni su odgovorni za ono što se dešava, za ovaj nered na energetskom tržištu", rekao je Moravjecki.

Ranije je ambasador Poljske u Francuskoj Jan Emerik Roščiševski u eteru kanala LCI rekao da će Varšava doći u sukob sa Moskvom ako Ukrajina ne bude mogla da "odbrani svoju nezavisnost".

Kasnije je ambasada zemlje morala da opovrgne njegove reči.

Partija Konfederacije je zauzvrat tražila ostavku diplomate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: