Ukrajinci priznali: Nije samo Putin odgovoran za rat

Dmitro Kuleba smatra da ne treba dozvoliti da "saučesnici u agresiji na Ukrajinu" svu odgovornost prebacuju na predsednika Rusije Vladimira Putina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ne smemo dozvoliti da oni koji su saučesnici u ovom zločinu za sve krive Putina. Na primer, ministar Lavrov - moj kolega, on mora da snosi stoprocentnu odgovornost za saučesništvo u zločinu agresije. Šojgu mora da odgovara. Gerasimov mora", rekao je ministar spoljnih poslova Ukrajine, prenosi Unian.

Prema njegovom mišljenju, i zamenik predsednika i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije - Dmitrij Medvedev i Nikolaj Patrušev takođe treba da snose odgovornost za agresiju na Ukrajinu.

"Svako ko je na ovaj ili onaj način doprineo da se pokrene rat protiv Ukrajine i izvrši zločin agresije na Ukrajinu, treba da odgovara za to", rekao je Kuleba.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda izdalo je 17. marta naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i komesara za prava deteta Marije Lavove-Belove. Oni su osumnjičeni za nezakonito prinudno premeštanje ukrajinske dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu