Otkriveno na karti: Zadaće tri udarca i sve vratiti na 1991. godinu VIDEO

Šef ruske grupe plaćenika Vagner Jevgenij Prigožin objavio video-snimak u kom tvrdi da zna za ukrajinski plan čiji je cilj "zadati tri udarca".

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Pritom navodi da je Ukrajina grupisala 200.000 vojnika u Donbasu, od kojih je 80.000 u blizini Bahmuta.

“Planovi uključuju invaziju na region Belgorod koji bi se koristio u razmeni, zatim rezanje Luganske i Donjecke narodne republike na dva dela i konačno oslobađanje Krima”, ističe Prigožin.

“Šta neprijatelj radi? Dolazi proleće. Zemlja se suši, vetar duva, temperatura je od 15 do 18 stepeni. Sve to omogućiće prelaz teških vozila preko polja. Ukrajinci su primili velik broj različitih vozila od NATO-a, oružanih vozila, tenkova, ‘leoparda’ o kojima svi pričaju. Pripremili su 200.000 rezervista. Koncentrisaće ih na različitim mestima”, govori Prigožin pa objašnjava da će krenuti na Belgorod i da zato treba granicu između Belgoroda i Harkova “ojačati” da bude neprobojna.

"Zatim će probati da probiju liniju Svatove-Kremina kako bi stigli do Valujki. Treće, koncentrisaće će se na Bahmut kako bi napali ruske formacije, demoralizovali snage i postigli prednost, a nakon zauzimanja Bahmuta otvoriće put za dalje. Grupa od 80.000 vojnika je oko Bahmuta i držeći ovu liniju mogu da pokušaju da odseku Vagnerove jedinice. Kad to učine, otvoriće rupu od 30 do 40 km gde se mogu koncentrisati. Krenuće u nekoliko smerova u isto vreme – odozdo na Lisičansk– Severodonjeck pokušavajući da preseku Lugansk i Donjeck na dva dela. Potom će se grupisati oko Dnjepra i krenuti prema Zaporožju te izvršiti nekoliko udara kako bi se domogli Berdjanska, Melitopolja i Marijupolja blokirajući tako Krim. Tada će krenuti na Krimski most i gurnuti situaciju na granice iz 1991", zaključuje Prigožin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu