Prigožin "u strahu"; 220.000 vojnika je spremno

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin ublažio je retoriku prema ruskom ministarstvu odbrane "iz straha da bi mogao biti bez svojih vojnika koji se bore u Bahmutu".

Izvor: index.hr

Petak, 24.03.2023.

12:17

Prigožin
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Šef privatne vojske Vagner Jevgenij Prigožin ublažio je svoju retoriku prema ruskom ministarstvu odbrane "verovatno iz straha da bi mogao biti potpuno bez svojih vojnika koji se bore u Bahmutu", navodi Institut za proučavanje rata (ISW) u najnovijoj analizi, prenosi Index.hr.

Prigožin je pre nekoliko dana izrazio zabrinutost zbog moguće ukrajinske kontraofanzive na istoku Ukrajine.

On kaže da Ukrajina ima 200.000 rezervista koji se pripremaju za napad duž istočne linije fronta.

Tvrdi i da Ukrajinci trenutno imaju 80.000 vojnika u Bahmutu, Slovjansku i Konstantinovki da izvedu kontranapad.

ISW tvrdi da su Prigožinove naduvane izjave o neposrednoj opasnosti za ruske snage pokušaj da se obezbede dodatne zalihe i pojačanja od ruskog Ministarstva odbrane kako bi se spasle njegove snage u Bahmutu. "Prigožin je bio vatreni kritičar ruskog vojnog rukovodstva, a ublažavanje njegove retorike može ukazivati na to da on možda pokušava da delimično umiri rusko Ministarstvo odbrane kako bi obezbedio zalihe ili pojačanje za vagnerovce u Bahmutu", izvestio je ISW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: