Kijev bi da zove Peking

Kijev i Peking još uvek nisu u stanju da organizuju telefonski razgovor predsednika Ukrajine i Kine Vladimira Zelenskog i Si Đinpinga zbog stava Kine.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2023.

08:50

Kijev bi da zove Peking
Tanjug/Alexey Maishev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

To je izjavio savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

"Kina još uvek nije pronašla svoje političko mesto, odnosno, da li želi na sebe da preuzme ulogu rešavanja konflikta između Rusije i Ukrajine ili će da bojažljivo stoji po strani. Kako se meni čini, Kina to još uvek nije rasčistila", rekao je on, prenosi list "Strana".

Podoljak je, međutim, kazao i da je taj telefonski razgovor i dalje u planu, kao i da je inicijator ukrajinska strana, preneo je Sputnjik.

Podsetimo, o potencijalnom razgovoru Sija i Zelenskog saopštio je list "Fajnenšl tajms", a ideja je bila da dva predsednika razgovaraju nakon što se kineski lider vrati iz zvanične posete Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: