Hil poručio Srbima: Verujem da možete da potisnete svoje ogorčenje

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je, povodom godišnjice NATO bombardovanja, da zna da narod Srbije ne može da potisne svoju bol.

Izvor: Sputnjik

Petak, 24.03.2023.

11:12

Hil poručio Srbima: Verujem da možete da potisnete svoje ogorčenje
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ

Ali, kako je dodao američki ambasador, on veruje da narod u Srbiji ima dovoljno snage da potisne svoje ogorčenje.

"Posvetio sam život diplomatiji, pronalaženju diplomatskih rešenja za naizgled nerešive probleme. Tokom svoje diplomatske karijere naučio sam da diplomatija ponekad doživi neuspeh. Kada se to dogodi, posledice mogu biti tragične. Želim da uputim iskreno saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih, uključujući i poginule u NATO bombardovanju", rekao je Hil u pisanoj izjavi medijima.

On je istakao da je posvećenost Sjedinjenih Američkih Država partnerstvu sa Srbijom nepokolebljiva, kao i opredeljenost za diplomatiju.

"Zajedno možemo graditi bolju budućnost kakvu narod Srbije zaslužuje i želi za buduće generacije", rekao je Hil, a prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: