Hakeri "opelješili" britanski fond

Hakerska grupa Ci0P došla je do podataka o pojedinim zaposlenim u britanskom Fondu za penzionu zaštitu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2023.

22:26

Hakeri
Foto: ozrimoz / shutterstock.com

Oni su iskoristili uslugu prenosa podataka treće strane, preneo je danas Blumberg.

Kako navodi agencija, Fond upravlja imovinom od 39 milijardi funti svojih 295.000 članova, a štiti ljude sa penzijom kada poslodavac postane nesolventan.

U saopštenju fonda se navodi da su, koristeći uslugu prenosa ''Go anywhere'', hakeri kompromitovali neke podatke zaposlenih, ali da ukradene informacije ''nisu bile vezane za članove ili penzionere''.

Hakerska grupa Ci0P danas je preuzela odgovornost za napade na Fond. Grupa je poznata po tome što koristi takozvani ransomver za šifrovanje računara svojih žrtava tako da im se ne može pristupiti, zatim zahteva plaćanje za otključavanje datoteka, dok istovremeno preti da će objaviti ukradene informacije na internetu.

Za članove bande Cl0P se smatra da su Rusi i da su jedna od najuspešnijih rensomver bandi poslednjih godina, pošto su iznudili stotine miliona dolara od svojih žrtava, navodi Blumberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: