Rusi napadaju iz vazduha: "Ako lansiramo nešto na njih, oni se uplaše"

Ruske snage sve više koriste bespilotne letelice u vazdušnoj borbi nad opkoljenim Bahmutom, saopštili su ukrajinski vojnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2023.

19:25

Rusi napadaju iz vazduha:
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

U malom zaseoku zapadno od Soledara, grada severno od Bahmuta koji je sada pod ruskom kontrolom, trupe protivvazdušne jedinice ukrajinske 10. brdske jurišne brigade planirale su da koriste bespilotne letelice za napad na ruske položaje.

"U poslednje vreme primetili smo dosta aktivnosti neprijateljskih obaveštajnih dronova", rekao je Rojtersu pripadnik jedinice sa pozivnim znakom „Kamin“, što znači „Kamen“.

"Smanjen je rad (redovne) avijacije. Ne mogu da kažem da je potpuno nestao, ali se smanjio. Možda je to zbog činjenice da nam ide dobro".

Ovaj 42-godišnjak je pokazao neka od oružja na ramenima koje jedinica koristi da smanji opasnost od vazdušnih i helikopterskih napada na položaje ukrajinske fronte.

"Nama glavni zadatak nije nužno da pogodimo avion, već da obavestimo pilota da smo ovde", rekao je on u skučenoj kontrolnoj sobi unutar malog bungalova.

"Ako mi nešto lansiramo na njih, onda se plaše, a velika je razlika između ispaljivanja projektila iz aviona od jednog do dva kilometra ili šest do sedam kilometara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: