Makron u Briselu, posle tri sata...

Francuski predsednik Emanuel Makron stigao je danas diskretno tri sata posle svojih kolega na samit šefova država i vlada Evropske unije u Briselu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.03.2023.

17:32

Makron u Briselu, posle tri sata...
EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

Makron je stigao na plenarnu sednicu oko 14.45, saopštila je Jelisejska palata i dodala da francuski predsednik nije prošao crvenim tepihom pored kojeg su novinarima na ulazu u zgradu Evropskog saveta.

Ostalih 26 šefova država i vlada stiglo je u 11.00 na ručak sa generalnim sekretarom UN-a Antonijom Guterešom.

Makron, suočen sa političkom i društvenom krizom posle usvajanja reforme penzije bez glasanja u parlamentu, imao je pre Brisela sastanke u predsedništvu.

Jelisejska palata nije precizirala detalje tih sastanaka.

U Francuskoj su danas protesti i štrajkovi zbog reforme penzije, koju građani odbijaju jer između ostalog planira pomeranje starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: