Rusi sručili bombu od 1500 kg na utvrđene Ukrajince u Zaporožju VIDEO

Udar klizne bombe na utvrđeni pojas OSU u regionu Zaporožje zabeležen kamerom drona.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2023.

16:16

Rusi sručili bombu od 1500 kg na utvrđene Ukrajince u Zaporožju VIDEO
Foto: Profimedia

Kako prenose Telegram kanali, reč je o upotrebi univerzalnog modula za planiranje i korekciju opremljenog visokoeksplozivnom vazdušnom bombom od 1500 kilograma.

Na video-snimku možete videti da je avionska bomba pogodila tačno utvrđeni deo ukrajinske vojske, što, uzimajući u obzir eksploziju koja je odjeknula, ukazuje na to da je udar garantovano načinio štetu trupama stacioniranim ovde.

Sudeći po ogromnoj vatrenoj kugli koja se podigla na visinu od nekoliko desetina metara i udarnom talasu koji se raspršio skoro u radijusu od 700 do 800 metara, bomba je imala ogromnu snagu, međutim, takvo oružje se aktivno koristi već nekoliko nedelja, što korisnicima omogućava da prilično uspešno pogađaju najzaštićenije položaje suprotstavljene strane. Geolokacijom još nije bilo moguće utvrditi tačnu oblast udara, međutim, prema izvorima, na mestu eksplozije formiran je krater od 20 metara, dubok oko 7–8 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: