Kadirov, pa Putin: Čečeni su hrabri borci

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da se borci iz Čečenije hrabro bore u zoni specijalnih operacija za Rusiju.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ovo se navodi u telegramu dobrodošlice učesnicima kongresa naroda Čečenije, koji se poklapa sa 20. godišnjicom Ustava republike, objavljen je dokument na sajtu Kremlja.

"U toku specijalne vojne operacije čečenski heroji, zajedno sa svojim saborcima, brane Rusiju, pokazuju hrabrost drugarsku uzajamnu pomoć u bitkama", naglasio je predsednik.

On je napomenuo da čečenski narod danas ostaje čvrsto privržen idealima patriotizma i jedinstva u ime otadžbine, oslanjajući se na norme i principe Ustava Republike, ideološko i duhovno nasleđe heroja Rusije Ahmat-Hadžija Kadirova.

23. marta 2003. na nacionalnom referendumu u Čečeniji usvojen je Osnovni zakon Republike Čečenije. Verzija koju je predložio šef republičke administracije Ahmat Kadirov uzeta je kao osnova ustava.

Putin je napomenuo da su tog dana na referendumu stanovnici Čečenije "ubedljivo potvrdili svoj izbor u korist jedinstva sa Rusijom, obnavljanja mirnog života, obezbeđenja reda i zakona”.

Ranije je šef Čečenije Ramzan Kadirov napisao apel svom pokojnom ocu, prvom šefu republike Ahmatu-Hadžiju Kadirovu, u kojem je naveo da je njegov otac ostavio veliko nasleđe koje potomci moraju da čuvaju i uvećavaju, a sve što se traži na ovom putu jeste "čuvati mir, običaje i kulturu, biti ujedinjeni, bogobojažljivi, odani”, prenela je Gazeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu