Spremaju plan? Lukašenko: "Pokazaćemo im gde im je mesto"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko istakao je da Varšava trenutno nije u poziciji da vodi samostalnu politiku.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 23.03.2023.

09:30

Spremaju plan? Lukašenko:
Foto: Profimedia

Lukašenko je rekao da namerava da u narednim kontaktima sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovara o tome kako da "im pokažemo gde im je mesto“ Poljsku, iz koje stižu izjave o spremnosti da učestvuje u sukobu u Ukrajini.

Lukašenko je nazvao "ludim“ poljskog ambasadora u Francuskoj Jana Emerika Roščiševskog, koji je u intervjuu francuskoj televiziji tvrdio da u slučaju poraza Kijeva Varšava morala da uđe u sukob.

"Lupio je: Borićemo se protiv Rusije. Smatrajte da će od nas (Belorusije) da počnu. Šta mi treba da radimo? Prvo pitanje o kojem ćemo razgovarati sa Putinom je kako da im pokažemo gde im je mesto“, rekao je Lukašenko.

Govoreći o poziciji Poljske, koju je još jednom nazvao "hijenom Evrope“, Lukašenko je istakao da Varšava trenutno nije u poziciji da vodi samostalnu politiku.

"Tamo su se nastanili Amerikanci, tu nema suvereniteta i niti nezavisnosti. Šta god Amerikanci kažu, to rade", smatra beloruski lider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: