Ide ka Srbiji i veoma je snažan

Nakon prolećnog vremena, vikend će nam doneti manje, a početak sledeće sedmice i jače pogoršanje vremena, ali i pad temperature vazduha za oko 15 stepeni.

Izvor: Telegraf

Četvrtak, 23.03.2023.

11:25

Ide ka Srbiji i veoma je snažan
Ilustracija Foto: Deposit/dleindecdp

U četvrtak i petak u Srbiji se očekuje sunčano i pravo prolećno vreme. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura biće danas od 18 do 24°C, a petak će biti najtopliji dan u martu, jer će maksimalna temperatura ponegde dostići i letnjih 25 stepeni.

U subotu se preko severa Evrope očekuje premeštanje ciklona, a u sklopu njega i hladni front. Ovaj hladni front doneće Srbiji prvog dana vikenda prolazno jače naoblačenje sa severozapada, a ono će biti praćeno kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a pojačan jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni.

Maksimalna temperatura biće od 14 stepeni u Vojvodini do 22 na istoku i jugoistoku Srbije, u Beogradu do 18 stepeni. U toku večeri očekuje se razvedravanje.
Drugog dana vikenda očekuje se sunčano i toplo, ali sve više će jačati ciklon iznad centralnog Mediterana i Jadrana. Zbog toga će vetar biti u skretanju na južni i u pojačanju, a vazdušni pritisak biće u osetnijem padu i to će biti uvod u znatno jaču promenu vremena.

Maksimalna temperatura biće od 16 do 20 stepeni, u Beogradu do 18.

Početkom sledeće sedmice preko našeg područja premeštaće se veoma snažan ciklon. Već u ponedeljak pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Prethodno će temperatura biti od 10 stepeni u Bačkoj do 16 stepeni na jugu i istoku Srbije. Potom će uslediti prodor hladnog fronta i jače zahlađenje, a jak jugozapadni vetar biće u skretanju na veoma jak severozapadni, povremeno i sa olujnim udarima, zbog čega će biti neophodan oprez.

Do večeri će temperatura biti u osetnijem padu, a kiša će na planinama preći u sneg.

U utorak će Srbija biti u zadnjem delu ciklona i nad nama će preovladavati veoma snažno severno strujanje, uz prodor još hladnije vazdušne mase. Biće oblačno sa kišom, na jugu sa pljuskovima i grmljavinom, a u brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg.

Prema trenutnim prognozama, uslova za susnežicu i vlažan sneg biće čak ponegde i u nižim predelima, pre svega u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije, ali je još uvek rano precizirati potpune informacije o tome, jer i najmanje promene u putanji ciklona mogu dovesti do promena po pitanju snežnih padavina.
Duvaće veoma jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od tri na jugu do devet stepeni na istoku Srbije, u Beogradu do sedam.

Tokom dana sa severa Srbije uslediće prestanak padavina i razvedravanje.

Sredinom sledeće sedmice biće vrlo hladno za sam kraj marta, a potom će uslediti postepeno otopljenje, ali će kraj marta i početak aprila biti obeleženi promenljivim vremenom, naveo je Telegraf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: