Edi Rama je "malo nervozan"

Premijera Albanije Edija Ramu nasekiralo je što je generalni sekretar UN sporazum o normalizaciji odnosa, nazvao sporazumom između Beograda i Prištine.

Izvor: RT.rs

Sreda, 22.03.2023.

10:45

Edi Rama je
EPA/EFE/SERGEY DOLZHENKO

Zato je Rama od Antonija Gutereša zatražio da objasni zašto se poslužio tom sintagmom.

Rama je, naime, na Tviteru tvrdio da je zvaničan naziv tog dokumenta "Sporazum o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije" i ocenio da bi bilo neprihvatljivo ako Gutereš namerno nije upotrebio "pravi naziv".

"Beograd i Priština?! Ozbiljna greška ili lapsus? Njegov zvanični naziv je 'Sporazum o putu normalizacije između Kosova i Srbije' i bilo bi neprihvatljivo da generalni sekretar namerno nije upotrebio pravi naziv. Molimo vas da odmah date pojašnjenje", naveo je Rama na Tviteru, preneo je Raša tudej Balkan.

Ramu je, inače, namučila izjava generalnog sekretara UN u kojoj je on pozdravio, kako je naveo, sporazum između Beograda i Prištine, navodeći da strane moraju da rade "brzo" i "u dobroj veri" da "materijalizuju sve svoje obaveze iz dogovora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: