Napašće?

Nemački “Bild” objavio je, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika NATO, da Ukrajina namerava da napadne Zaporožje i Lugansk.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP PHOTO/Sasa Radic
Tanjug/AP PHOTO/Sasa Radic

Isti izvor je nemačkom listu rekao da zapadni saveznici već šalju Ukrajini sve što joj je potrebno za te napade, kojima bi trebalo da naprave “zemljani most” ka Krimu.

Citirajući visokog NATO zvaničnika, Bild piše da su analitičari Alijanse zaključili da se “pik” konflikta očekuje u proleće ili leto, kao i da je Zapad ubeđen u uspeh Ukrajine budući da će oružje za tu veliku ofanzivu biti u Ukrajini u maju.

“Narednih šest meseci će biti ključan period za rat i to ne samo za Ukrajinu već i za njene saveznike”, rekao je taj izvor.

Odbijajući da pruži više detalja zbog same akcije koja se planira, taj NATO zvaničnik je samo precizirao da će udar biti fokusiran na Zaporožje, u kom se nalazi najveća nuklearna elektrana u Evropi i koja je pod kontrolom Rusa, i na region Luganska.

“Glavni cilj ofanzive biće da se obezbedi ‘zemljani most’ ka Krimu”, rekao je taj NATO zvaničnik Bildu, a prenosi Raša tudej.

Međutim, kako se dalje navodi, NATO ne isključuje mogućnost da Ukrajina pokuša da osvoji i Krim, koji su Rusi anektirali još 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu