Oluja nastavlja da pustoši Kaliforniju VIDEO

Najnoviji napad oštrog zimskog vremena sa Pacifika zahvatio je danas Kaliforniju, koja je već "umorna" od oluje.

Izvor: klix.ba

Sreda, 22.03.2023.

08:31

Oluja nastavlja da pustoši Kaliforniju VIDEO
EPA-EFE/JORGE REYES

Meteorolozi upozoravaju na udare vetra koji će dostići uragansku snagu, praćeni obilnom kišom i jakim planinskim snegom.

Južna i centralna Kalifornija - još uvek natopljene olujama koje su se slivale na obalu jedna za drugom od kraja decembra - jedna pre samo nekoliko dana - najteže su pogođene najnovijim napadom, koji je stigao rano jutros, a nastaviće se i narednih dana.

Upozorenja i saveti o jakom vetru postavljeni su na velikom delu Kalifornije od granice s Meksikom preko Los Anđelesa do područja zaliva San Francisko.

Upozorenja na zimsko nevreme bila su na snazi ​​za visoke planine, gde je moguće da će napadati nekoliko desetina centimetara snega. Nacionalna meteorološka služba (NWS) takođe je izdala obaveštenje o prekomernim padavinama za veći deo obale južne Kalifornije, upozoravajući na najmanje 40 posto šanse da će pljuskovi premašiti uslove bujičnih poplava. Regija u kojoj živi više od 17 miliona ljudi, koja se proteže duboko u centralnu Arizonu i uključuje većinu šireg područja Los Anđelesa, stavljena je pod nadzor poplava.

Poplave su primorale nekoliko farmera u okrugu Tulare da izmeste svoju stoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: