Pogođen aerodrom

U izraelskom vazdušnom napadu pogođen je sirijski aerodrom u Alepu i pričinjena je "materijalna šteta", saopštilo je sirijsko ministarstvo odbrane na Fejsbuku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2023.

07:40

Pogođen aerodrom
Foto: Profimedia

U trećem napadu na aerodrom u Alepu za proteklih šest meseci, "Izrael je jutros u 3.55 časova ispalio više projektila iz Sredozemnog mora, zapadno od priobalnog grada Latakije", navelo je sirijsko ministarstvo u saopštenju, prenosi Rojters.

Od 2011. Izrael, koji se nije oglašavao povodom ovog napada, izveo je stotine vazdušnih udara na mete u Siriji koji su pod kontrolom vlade i oružanih grupa poput Hezbolaha, koje podržava Teheran, ali retko priznaje ili govori o tim operacijama.

Izrael smatra Iran regionalnom pretnjom i želi da sprečiti svako stalno iransko vojno jačanje u Siriji, posebno pored granice, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: