Vučić sa Dendijasom: Hvala na principijelnom stavu Grčke FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je doputovao u posetu Srbiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2023.

14:03

Vučić sa Dendijasom: Hvala na principijelnom stavu Grčke FOTO
Screenshot/Instagram "buducnostsrbijeav"

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio i fotografiju sa Dendijasom.

"Lep dan u Beogradu iskoristio sam da ugostim ministra Dendijasa sa kojim sam razmotrio situaciju u regionu, nastavak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države", napisao je Vučić na Instagramu.

"Našem prijatelju sam zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija", dodao je.

Dendijas: Vučić me srdačno primio

Dendijas je na Tviteru napisao da je tokom razgovora sa predsednikom Srbije potvrdio čvrstu podršku Grčke evropskim naporima za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma.

Šef grčke diplomatije je dodao da je razgovor uključivao i temu regionalnog razvoja, kao i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

"Srdačno me je primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Beogradu. Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu. Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, a u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma. Diskusija je uključivala regionalni razvoj i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana", napisao je Dendijas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: