Kraj rata? Putin je rekao svoje... Čeka se Kijev

U Kremlju su završeni pregovori predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga u proširenom sastavu.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2023.

16:46

Kraj rata? Putin je rekao svoje... Čeka se Kijev
Foto: Profimedia

Predsednik Rusije je nakon pregovora kazao da je u razgovoru sa kineskim predsednikom konstatovao rast napetosti u svetu kao i praksu nepravednih sankcija.

"Kineski mirovni plan može se uzeti kao osnova za mirno rešenje u Ukrajini, kada za to budu spremni na Zapadu i u Kijevu", konstatovao je Putin.

Kako je kazao, Rusija i Kina odlučno su protiv kršenja interesa drugih država s ciljem da se postigne prevlast. Putin se osvrnuo na to što Britanija šalje granate u Ukrajinu.

"Izveštaji da Britanija u Ukrajinu šalje granate sa osiromašenim uranijumom svedoči o tome da je Zapad odlučio da ratuje sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca i to na delu a ne na rečima", istakao je Putin.

On je dodao da će Rusija biti prinuđena da reaguje ukoliko kolektivni Zapad počne da primenjuje naoružanje sa nuklearnim komponentama.

Kineski predsednik izjavio je da deset godina održava sa Putinom bliske veze i da se sa njim nalazi u kontaktu o strateškim pitanjima.

Si je dodao da je Kina za mir i dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: