Burna reakcija Moskve: Loše će se završiti

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da je Britanija izgubila kompas i da njene aktivnosti podrivaju stabilnost.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 21.03.2023.

16:19

Burna reakcija Moskve: Loše će se završiti
Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Lavrov je reagovao posle vesti o tome da će London isporučiti Kijevu municiju sa osiromašenim uranijumom.

"Planovi da se Kijevu isporuči municija sa osiromašenim uranijumom svedoče da London ne samo da je spreman da rizikuje nego i da počini ratne zločine", istakao je Lavrov.

Nema sumnje da će se to za njih loše završiti, dodao je Lavrov.

Ranije danas zamenica ministra odbrane Velike Britanije Anabel Goldi izjavila je da će Britanija predati Ukrajini municiju sa osiromašenim uranijumom.

"Uporedo sa isporukom eskadrile... borbenih tenkova 'Čelendžer 2' Ukrajini, isporučićemo municiju, uključujući oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum", navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu britanskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: