"Približavaju se"

Rusi su nastavili da napreduju oko Bahmuta poslednja dva dana, 19. i 20. marta, prenosi Institut za proučavanje rata.

Izvor: index.hr

Utorak, 21.03.2023.

09:06

Foto: Profimedia

U jugozapadnom delu grada probili su se južno od ulice Koršunškoho. Na severu grada prišli su industrijskom kompleksu AZOM, prenosi ISV.

Prema ruskim vojnim blogerima, Vagnerovci deluju na pet frontova unutar samog grada.

Možda najznačajnija informacija, iako nepotvrđena, jeste da su Vagnerovci prišli na 800 metara od zgrade gradske uprave. ,

Ovo sugeriše da se zaista približavaju centru grada. Čini se da su ruski izvori posebno zabrinuti zbog mogućnosti ukrajinskih kontranapada u Bahmutu, a nekoliko njih tvrdi da se ukrajinske snage gomilaju zapadno od Bahmuta u blizini Kostjantinovke i Kasiv Jara.

Ukrajinski generalštab izvestio je 19. i 20. marta da su ukrajinske trupe odbile ruske napade na sam Bahmut i na nekoliko drugih mesta u okolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: