"Putin je veoma ljubazan"

Nemački kancelar Olaf Šolc govorio je o telefonskim razgovorima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, piše Rheinische Post.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2023.

07:42

EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL

"Ovo su dugi razgovori, nekad sat, nekad sat i po. Nekad na nemačkom, nekad sa prevodom. A Putin je uvek veoma ljubazan", rekao je Šolc za izdanje.

Istovremeno, nemačka kancelarka je naglasila da strane ne dolaze do kompromisa i zadržavaju kardinalne razlike u stavovima o ukrajinskom sukobu. Prema njegovim rečima, mora se biti spreman da njegovo rešavanje može potrajati, a čak i kada se sukob završi, sve se neće odmah vratiti u normalu. Ali takođe ne smemo da zaustavimo naše napore da okončamo ovaj sukob, rezimirao je političar.

Ranije je nemački kancelar već govorio o ponovljenim telefonskim razgovorima sa ruskim liderom. Napomenuo je da su razgovori uvek vođeni u pristojnom tonu. Šolc je takođe nagovestio da namerava da nastavi komunikaciju sa Putinom, prenela je RIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: