Besni bitka – novi Bahmut? "Koriste poslednje rezerve"

"Rusi nastavljaju svoje napore da odseku grad Avdijevku, severno od grada Donjecka, i on bi uskoro mogao da postane drugi Bahmut“, navodi ukrajinska vojska.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 20.03.2023.

14:41

Besni bitka – novi Bahmut?
Foto: Tanjug/AP Photo/Kateryna Klochko

"Neprijatelj stalno pokušava da opkoli grad Avdijevku. Slažem se sa svojim kolegama iz Ujedinjenog Kraljevstva da bi Avdijevka uskoro mogla da postane još jedan Bahmut – to je tačno“, rekao je vojni portparol Aleksij Dmitraškivski.

Ali on je dodao da Rusija "trpi prilično ozbiljne gubitke”, tvrdeći da koristi "poslednje rezerve”.

"Tokom proteklog dana neprijatelj je izgubio oko tri čete/rotacije ljudstva. Svi ovi napadi su istog tipa. Neprijatelj napada sa iste pozicije, vrlo predvidljivo. Tako da naši momci uspevaju da odbrane svoje položaje", rekao je on.

Prema ukrajinskim zvaničnicima, u Avdijevki je ostalo oko 2.000 civila.

Nekoliko dece je evakuisano, a samo u poslednje tri nedelje grad je napustilo 150 ljudi, rekao je Vitalij Barabaš, načelnik civilno-vojne uprave Avdijevke, za lokalni Espreso TV kanal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: