"Digli ruku na najveću nuklearnu silu; To će imati užasne posledice"

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je odluku Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje Putina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2023.

09:01

EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Kako je Madevedev rekao, ta odluka će imati "užasne posledice", odnosno urušavanje principa prava.

Medvedev je na Telegramu napisao da su se sudije MKS usudile da "dignu ruku na najveću nuklearnu silu", prenosi RIA Novosti.

Prema njegovoj oceni, efikasnost MKS je ravna je nuli, a odluka o hapšenju Putina mogla je da bude doneta pod velikim pritiskom SAD.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda (MKS), čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je 17. marta nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove, koje sumnjiči za ratne zločine, među kojima je i nezakonita deportacija dece iz Ukrajine u Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: