"Nakon 12 sati... Uspeli smo"

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj izjavio je da će dogovor u Ohridu biti integralni deo evropskog puta Srbije i Kosova.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.03.2023.

11:01

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Posle dugih razgovora od 12 sati uspeli smo da nađemo dogovor koji će biti integralni deo evropskog puta Kosova i Srbije", rekao je Borelj dolazeći na sastanak ministara spoljnih poslova EU koji se danas održava u Briselu.

Dodao je da će dokument biti deo pregovaračkih poglavlja Unije sa Srbijom, kao i da će biti deo uslova koje treba da ispuni Priština.

Borelj je u subotu u Ohridu, gde je održan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, najavio da će danas izvestiti ministre o razgovorima koji su vođeni u Ohridu i da će isto učiniti u četvrtak i petak na samitu šefova država i vlada Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: