Montgomeri: Puna podrška Vučiću

Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montogmeri izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić zaslužuje podršku u pokušaju da se izbori sa "teškim zamkama".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.03.2023.

08:39

Montgomeri: Puna podrška Vučiću
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je za Tanjug, komentarišući sastanak u Ohridu, objasnio da EU i SAD imaju za cilj da izdejstvuju srpsko priznanje nezavisnosti Kosova u sadašnjim granicama, kao i da to nije tajna.

"Vaš predsednik je toga dobro svestan i to objašnjava njegove postupke. Za mene je zanimljivo to što (premijer privremenih institucija Aljbin) Kurti konstantno kao razlog zašto ne može da čini neke stvari, navodi Ustav Kosova, dok niko ne ističe da bi taj plan zahtevao od Srbije da promeni svoj Ustav", rekao je Montgomeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: