Rusi imaju svog "Trampa": Objavljen snimak nove letelice VIDEO

Dok se nadmetanje dronova nastavlja između Rusije i Ukrajine u ratu koji je u toku, Moskva je započela zemaljska testiranja svog transportnog drona TrAMP.

Izvor: Ria novosti

Nedelja, 19.03.2023.

22:35

Rusi imaju svog
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Na snimku TRAMP-a (multifunkcionalna platforma transportne avijacije) otkriveno je da je dron u završnoj fazi testiranja na zemlji, prenela je ruska novinska agencija RIA Novosti. Dron će verovatno poleteti u aprilu.

Video prikazuje kako dron taksira, pregleda i otklanja probleme sa svojim kontrolnim sistemima i procesima. Takođe se moglo videti kako izvodi nekoliko vožnji bez napuštanja piste kako bi fino podesio svoje izračunate parametre. TrAMP dron ima V-rep sa dve kobilice i visoko postavljeno pravo krilo, što su glavne karakteristike tradicionalnog dizajna aviona. Motor se nalazi ispred trupa. Prtljažni prostor od 2.650 litara nalazi se u sredini trupa, koji je podvrgnut velikom, ali glatkom proširenju.

Na obe strane prtljažnog prostora nalaze se spuštajuća vrata koja, kada se otvore, formiraju veliki otvor koji olakšava utovar i istovar vangabaritnog tereta. Iza vrata se nalazi udubljenje za zadnji stajni trap koji se može uvlačiti.

Pored toga, letelica krstari 195 km/h i a maksimalna visina leta je od 3000 metara. Stajni trap omogućava korisnicima da polete i slete na loše pripremljene i male platforme.

"TrAMP ulazi u završnu fazu pripreme za probne letove – na letelici će u bliskoj budućnosti biti ugrađen običan motor sa velikom trokrakom elisom, standardni stajni trap umesto tehnoloških koji se koriste za rukovanje na zemlji. Bespilotna letelica završava program testiranja na zemlji“, rekao je obavešten izvor za RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: