K2 vs. Vagner: Kao u horor filmovima, bore se, puze, pucaju... umiru tek kada iskrvare VIDEO

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci stradanja boraca grupe Vagner koji su se našli na udaru ukrajinskog K-2 bataljona.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2023.

19:15

K2 vs. Vagner: Kao u horor filmovima, bore se, puze, pucaju... umiru tek kada iskrvare VIDEO
Tanjug/AP Photo/Libkos

Kako se navodi, borci grupe Vagner našli su se na udaru artiljerijske vatre i opkoljeni od strane ukrajinskog bataljona.

"Dolaze u grupama od 10-20 boraca, napreduju 30-ak metara, a zatim se ukopavaju i pokušavaju da održe položaj", rekao je jedan od boraca ukrajinskog bataljona K-2.

On je dodao da se borci grupe Vagner ponašaju kao u filmovima o zomobijima, da iz rupa načinjenih artiljerijskom vatrom ili na brzinu iskopanih ruski plaćenici izlaze gazeći po telima svojih saboraca.

Ukrajinski mitraljezac potvrdio je čudno ponašanje boraca Vagner grupe.

"Mislio sam da ludim. Znam da sam ga pogodio više puta, ali je on jednostavno odbijao da padne. I dalje je koračao pucajuči. Mislim da je pao tek nakon gubitka velike količine krvi", rekao je ukrajinski borac.

Na snimku koji je objavljen tokom okršaja K-2 bataljona i Vagnera, mogu se videti ruski borci koji izranjavani puze i pokušavaju da pronađu spas.

Međutim, snimak se završava kadrovima sa ukrajinskim borcima na mestu okršaja i telima poginulih Rusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: