Kraj

U Arabijskom moru završene su trilateralne pomorske vežbe Rusije, Kine i Irana.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.03.2023.

13:49

Kraj
Ilustracija: EPA-EFE/ SHAHZAIB AKBER

U vežbama je, između ostalih, učestvovao nosač hipersoničnih raketa "cirkon", fregata "Admiral Gorškov", saopštila je danas pres-služba ruske Severne flote.

"U vodama Arabijskog mora, u blizini iranske luke Čahbahar, završena je trilateralna pomorska vežba uz učešće ratnih brodova i pomoćnih plovila Rusije, Kine i Irana", navela je Severna flota, prenosi RIA Novosti.

Učesnici vežbe su izvršili zajedničko taktičko manevrisanje u različitim formacijama i borbenim porecima, a odrađeno je i danonoćno artiljerijsko gađanje.

Održana je obuka za oslobađanje zarobljenog broda sa taocima, kao i pružanje pomoći brodu u nevolji na moru.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: