Kurti pred Ohrid: Zainteresovan sam za dogovor

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Ohridu ide sa dobrom voljom.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.03.2023.

20:15

Kurti pred Ohrid: Zainteresovan sam za dogovor
Aljbin Kurti; Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kurti je dodao da je zainteresovan za dogovor o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Povodom izjava predsednika Vučića da neće potpisati "kapitulaciju Srbije", Kurti je rekao da u Ohridu ne može biti kapitulacije Srbije jer se to, kako tvrdi, "već dogodilo u Kumanovu 9. juna 1999. godine“.

On je ocenio da Vučićev pristup dan uoči sastanka ne deluje konstruktivno, prenosi portal Reporteri i ocenio da bez potpisivanja nema potpunog sporazuma.

"Čuo sam i ovu izjavu da se odbijanje sporazuma u ​​Ohridu a priori odbacuje. Mislim da ovo nije konstruktivan i posvećen pristup. Ponovo naglašavam da ću biti posvećen, konstruktivan i kreativan i da ću ići sa dobrom voljom, namerom i verom, ali to naravno ne mogu da garantujem za drugu stranu", naveo je Kurti.

U Ohridu će sutra biti održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Kako je najavljeni iz EU, sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: