"Tobož srpstvo ugroženo. Manipulacija Beograda"

Podgorica -- Crnogorski predsednik i kandidat DPS za još jedan mandat Milo Đukanović u okviru izborne kampanje govorio o tri vrste maipulicija aktuelne vlasti.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU PREDSEDNIKA CRNE GORE
TANJUG/ SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU PREDSEDNIKA CRNE GORE

On je, na tribini u Plužinama, izjavio da je jedna od tih manipulacija ona o "navodno ugroženom srpstvu" u Crnoj Gori, za šta je optužio zvanični Beograd.

"Tobož srpstvo je ugroženo u Crnoj Gori. Evo dugo sam na političkoj sceni, kao i neki među vama, pokušavam da se setim ko je to u Crnoj Gori na bilo koji način bio prikraćen i odgovarao svejedno javno, politički, krivično, bilo kako, zbog toga što je pripadnik ovog, a ne onog naroda, ove a ne one vere", upitao je Đukanović.

Ustvrdio je da od toga nema ništa i da je, kako navodi, "zapravo ta priča njima trebala da bi oni sebi i dalje nabacivali posao".

"Oni su lideri srpskih partija u Crnoj Gori, oni moraju sebi da nađu posao, da kažu da su Srbi ugroženi, da ne mogu da opstanu bez njih i još važnije od toga, oni fakturu za to stalno ispostavljaju Beogradu. Beograd finansira to njihovo spašavanje Srba svuda po regionu, a zapravo ispod te manipulativne priče krila se, jedna vrlo štetna i vrlo opasna namera, a to je da u suštini oni služe interesima drugih država, a ne da služe svojoj državi Crnoj Gori", rekao je Đukanović na predizbornoj tribini u Plužinama.

Takođe je tvrdio da Srbi u Crnoj Gori to rade zato što, kako kaže, ne vole svoju državu, jer da je vole, glasali bi na referendumu 2006. godine za svoju državnu kuću.
"Šta biste vi mislili da imate člana domaćinstva koji gleda kako da vam sruši krov nad glavom. I ovo je vaš krov nad glavom. To je politički okvir i politička platforma u kojoj su oni delovali. Nažalost, oni su time ugrozili ne samo svoje dostojanstvo, nego i dostojanstvo svih nas, dostojanstvo Crne Gore i Crnogoraca. Nisu Crnogorci nikada služili drugima, Crnogorci su uvek služili sebi i svojoj kući, kazao je Đukanović, saopšteno je iz DPS-a.

Šef crnogorske države, koji je na vlasti duže od 30 godina što na mestu predsednika, što na mestu premijera, tvrdi i da je prethodna vlada Zdravka Krivokapića i aktuelna Dritana Abazovića, kome je on dao mandat, nanela veliku štetu Crnoj Gori.

Između ostalog, kaže, rasterali su investitore i pogasili mnoge biznise. "Terajući investitore i gaseći biznis, oni su zatvarali radna mesta. Tako da mi danas opet imamo kao vrlo težak problem u Crnoj Gori koji smo bili poprilično dobro rešili ozbiljnu nezaposlenost....", naveo je Đukanović.

Potrošili su, kazao je, sve što je bilo namenjeno kapitalnim investicijama i zadužuju se po ogromnim kamatama. Ne zna, kaže Đukanović, da li je vlada napravila veći dar-mar u sistemu zdravstvenog osiguranja i u obrazovanju ili u sistemu bezbednosti.

Nažalost, država koja je do juče kvalifikovana od međunarodnih partnera kao oaza stabilnosti kao jedan uzor multietničkog, multiverskog društva, danas se kvalifikuje, kao rak-rana Balkana i Evrope, i kao potencijalni izvor krize za ceo region Zapadnog Balkana", naveo je Đukanović i dodao da ovo stanje treba što hitnije prekinuti.

Govoreći o svojim protivkandidatima, Đukanović je rekao da je reč o ljudima koji će za dve tri godine biti marginalci, a izbori su, kazao je, sada i neodgovornu vlast treba promeniti.

Očekuje da će nakon pobede na predsedničkim izborima, DPS povratiti vlast na parlamentarnim koji će, uveren je, uslediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu