Južna Koreja predstavila "Kill Web": Sistem eliminiše neprijateljske rakete pre nego što su lansirane VIDEO

Južnokorejska vojska predstavila je koncept "Kill Web" za borbu protiv raketnih i nuklearnih pretnji Severne Koreje usred rastućih tenzija sa Pjongjangom.

Izvor: B92

Utorak, 07.03.2023.

14:02

Južna Koreja predstavila
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Južnokorejsko ministarstvo odbrane objavilo je 3. marta da će južnokorejska vojska koristiti efikasniji operativni koncept, "Kill Web", da eliminiše pretnje napredujućih nuklearnih i raketnih sposobnosti Severne Koreje čak i u fazi pre lansiranja.

Ova sposobnost bi omogućila Seulu da neutrališe sofisticirane neprijateljske raketne sisteme čak i pre nego što budu lansirani.

Koncept je osnovna komponenta Military Innovation 4.0, projekta za korišćenje veštačke inteligencije i drugih najsavremenijih tehnologija za izgradnju pametnije i otpornije oružane snage.

"Kill Web" i "Kill Chain"

Južna Koreja trenutno ima mehanizam preventivnog udara nazvan "Kill Chain", dizajniran da radi linearno i sekvencijalno. To je stub nacionalnog odbrambenog sistema tri osovine koji ima za cilj da onesposobi Severnu Koreju u zamišljenom velikom sukobu.

Međutim, Kill Web navodno nudi fleksibilniji pristup, omogućavajući vojnom osoblju da izvrši prilagođavanja svojih početnih odluka o meti. On će se koristiti za efikasniju primenu sistema Kill Chain, umesto da ga zameni, prema zvaničniku odbrane.

"Koncept Kill Chain-a je da se nastavi u jednom pravcu", rekao je on dodajući da "Kill Web, poput paukove mreže, podrazumeva česta prilagođavanja misije kako bi se osigurala operativna efikasnost."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: