Južna Koreja predstavila "Kill Web": Sistem eliminiše neprijateljske rakete pre nego što su lansirane VIDEO

Južnokorejska vojska predstavila je koncept "Kill Web" za borbu protiv raketnih i nuklearnih pretnji Severne Koreje usred rastućih tenzija sa Pjongjangom.

Izvor: Defence
Podeli
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

Južnokorejsko ministarstvo odbrane objavilo je 3. marta da će južnokorejska vojska koristiti efikasniji operativni koncept, "Kill Web", da eliminiše pretnje napredujućih nuklearnih i raketnih sposobnosti Severne Koreje čak i u fazi pre lansiranja.

Ova sposobnost bi omogućila Seulu da neutrališe sofisticirane neprijateljske raketne sisteme čak i pre nego što budu lansirani.

Koncept je osnovna komponenta Military Innovation 4.0, projekta za korišćenje veštačke inteligencije i drugih najsavremenijih tehnologija za izgradnju pametnije i otpornije oružane snage.

"Kill Web" i "Kill Chain"

Južna Koreja trenutno ima mehanizam preventivnog udara nazvan "Kill Chain", dizajniran da radi linearno i sekvencijalno. To je stub nacionalnog odbrambenog sistema tri osovine koji ima za cilj da onesposobi Severnu Koreju u zamišljenom velikom sukobu.

Međutim, Kill Web navodno nudi fleksibilniji pristup, omogućavajući vojnom osoblju da izvrši prilagođavanja svojih početnih odluka o meti. On će se koristiti za efikasniju primenu sistema Kill Chain, umesto da ga zameni, prema zvaničniku odbrane.

"Koncept Kill Chain-a je da se nastavi u jednom pravcu", rekao je on dodajući da "Kill Web, poput paukove mreže, podrazumeva česta prilagođavanja misije kako bi se osigurala operativna efikasnost."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu