Kadirov besan: "Što oštrije – bombardujte sve"

Čečenski lider Ramzan Kadirov oštro je reagovao na najnoviji napad na Berjansk i pozvao na bombardovanje svih koji su učestvovali u njemu.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2023.

14:11

Kadirov besan:
Foto: Profimedia

"Nije slučajno što kada pomenem neonaciste, uvek ih nazivam šejtanima. Na isti način sam govorio i o teroristima koji su nekada delovali u Čečeniji. Ne vidim razliku između njih i ukronacista. Da, i njihovi podli trikovi su veoma slični. Kao rezultat toga, prema današnjim događajima u Brjanskoj oblasti, sve razumno čovečanstvo se uverilo u to. Uveravam vas da Zapad to neće osuditi, jer su to očigledne zapadne terorističke metode", rekao je Kadirov.

Kako čečenski lider tvrdi, neophodno je na najoštriji način, "što oštrije, pa čak i surovo", obračunati se sa svim učesnicima napada na Brjansku oblast.

"Pucaj da ubiješ. Da se ​​obračunaju ne samo sa njima, već i da privedu pravdi njihove porodice, koje možda žive u Rusiji. Pregledajte ih temeljno i temeljno. Iskustvo pokazuje da bez njihove saradnje, popustljivosti i odobravanja ovakvih terorističkih akata nema", oštar je Kadirov.

"Nema flertovanja sa teroristima. Ne puštajte ih da odu, kaznite ih na licu mesta i zauvek neutrališite, a zatim preduzmite uzvratne mere protiv Kijeva. Samo bombardujte sve tačke koje su direktno ili indirektno povezane sa ovim napadom", napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu i dodao:

"I ne morate da gledate da u blizini možda ima civilnih objekata. Ako se neprijatelj na ovaj način ophodi prema bespomoćnima, onda ne treba da budemo na ceremoniji. Dalje, to je već rat bez pravila, koji nam pokreće i nameće đavolski režim Ukrajine."

Kadirov, takođe, smatra da bi u nekim regionima trebalo uvesti vanredno stanje sa maksimalnim nivoom opreza umesto trenutno utvrđenog proseka.

"Da, možda će biti nezgodno za lokalne stanovnike, ali oni će biti sigurni. To je moje mišljenje, a naša komanda, naravno, zna bolje", zaključio je čečenski lider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: