Strašan slučaj u Zaječaru: Roditelji nasmrt pretukli dete od dve godine VIDEO

Dvogodišnje dete preminulo je u Zaječaru, nakon što je u Dom zdravlja dovedeno sa povredama, saznaje Tanjug. Mediji navodse da je stiglo modro.

Izvor: B92, Blic

Sreda, 22.02.2023.

08:12

Strašan slučaj u Zaječaru: Roditelji nasmrt pretukli dete od dve godine VIDEO
dechevm/Depositphotos/Ilustracija

Dete je u utorak oko 16 časova dovedeno u Dom zdravlja u Zaječaru, a preminulo je u zdravstvenom centru u tom gradu.

U međuvremenu, iz MUP-a u Zaječaru je saopšteno da je uhapšeb M. N. (1998) iz okoline Vlasotinca zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu J. T. (2000) iz okoline Zaječara, zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

M. N. se sumnjiči da je, u utorak u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru, saopštio je MUP u Zaječaru.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru i policija slučaj su okarakterisali kao ubistvo.

Nezvanično se saznaje i da je dete u teškom stanju sa opasnim povredama po život primljeno u bolnicu, ali je ubrzo preminulo.

Odmah je naređena obdukcija.

Centar za socijalni rad u Zaječaru potvrdio je da je porodica na smrt pretučene dvogodišnje devojčice P.B. u Zaječaru bila u sistemu socijalne zaštite.

"Centar za socijalni rad u Zaječaru obavešten je od strane nadležnih organa o smrti maloletne P.V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti. Porodica maloletne P.V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mere iz svoje nadležnosti", navode se u saopštenju Centra za socijalni rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: