Rusko borbeno vozilo BMP-3 nova pretnja: Nema posadu? VIDEO

U Rusiji su proizveli verziju borbenog oklopnog vozila BMP-3 kojim može da se upravlja tabletom, objavila je televizija "Zvezda".

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 19.02.2023.

15:54

Rusko borbeno vozilo BMP-3 nova pretnja: Nema posadu?  VIDEO
Foto: Profimedia

Ruski naučno-istraživački institut "Signal" koji pripada holdingu "Visokoprecizni kompleksi" i korporaciji "Rosteh" je proizveo robotizovanu verziju BMP-3 sa borbenim modulom "Sinica" koji može da funkcioniše bez posade.

Vozilo se kreće po poligonu tako što se njom upravlja pomoću tableta.

Kako je istakao glavni konstruktor Instituta "Signal" Sergej Kurdubanov moguće je napraviti takvu robotizovanu mašinu od bilo kog oklopnog vozila. Za proizvodnju je potrebno oko deset dana.

BMP-3 u novoj varijanti i dalje ima standardnu opremu za upravljanje, ali na nju se montiraju dodatni instrumenti za daljinsko upravljanje, na primer, na volan. Na taj način se BMP može koristiti sa ili bez posade.

Vrednost ove modernizacije je oko deset procenata od vrednosti mašine.

Prilikom proizvodnje kompleksa eksperti su uzeli u obzir i iskustvo koje je stečeno tokom specijalne vojne operacije.

Holding "Visokoprecizni kompleksi" je prvi put javnosti prikazao borbeni robot na bazi BMP-3 u okviru međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2022".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: