Putin lično poslao sistem "Buk" u Donbas? Kremlj se oglasio

Saopštenje međunarodnog istražnog tima da je predsednik Vladimir Putin lično mogao doneti odluku da pošalje u Donbas sistem "Buk" je neosnovano.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 09.02.2023.

11:21

Putin lično poslao sistem
EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Ovo je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov osvrćući se na istragu o oborenom malezijskom avionu 2014. godine.

"Rusija nije učestvovala u ovoj istrazi. Shodno tome, ne možemo da prihvatimo njene rezultate. Štaviše, nisu objavljeni nikakvi dokazi koji potkremljuju saopštenje", rekao je on.

Komentarišući snimak koji je predočila istraga telefonskog razgovora između, kako se pretpostavlja, Putina i bivšeg lidera Luganske Narodne Republike Igora Plotnickog, Peskov je ukazao da u njemu nije bilo reči o oružju.

"Znamo da je objavljen snimak, navodnog, telefonskog razgovora koji je dospeo u javnost. Čak i ako pretpostavimo da je ovaj razgovor zaista mogao biti održan, a to ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem, to nije moja funkcija, u njemu nema ni reč o bilo kakvom oružju. Ali tamo o naoružanju nema ni reči. Niko nije objavio druge razgovore", objasnio je on.

Holandsko tužilaštvo saopštilo je juče da smatra da je u slučaju MH17 rusko rukovodstvo sudelovalo u donošenju odluke o isporuci sistema „buk“ Donjeckoj Narodnoj Republici. Međutim, kako su naveli, predsednik Rusije Vladimir Putin uživa imunitet kao lider države, stoga ne može biti krivično gonjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: