Šolc najavio novi udar na Rusiju: "Putin neće postići svoje ciljeve"

Evropa će, kao signal predsedniku Vladimiru Putinu, još jednom pooštriti sankcije Rusiji u trenutku kada se približava godišnjica početka napada na Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.02.2023.

14:44

Šolc najavio novi udar na Rusiju:
EPA/EFE/FILIP SINGER

Ovo je izjavio danas nemački kancelar Olaf Šolc uoči specijalnog samita EU.

"Putin neće postići svoje ciljeve - ne na bojnom polju i ne kroz diktirani mir", rekao je Šolc u Bundestagu, preneo je Rojters.

On je kazao da će EU podržati Ukrajinu koliko god bude bilo potrebno u ratu koji je počeo 24. februara prošle godine. Diplomatski izvori izjavili su za britansku agenciju prošlog meseca da zemlje EU rade na 10. paketu sankcija koji bi trebalo da bude spreman oko godišnjice ruskog napada na Ukrajinu.

Prema rečima nemačkog kancelara, Nemačka se neće nadmetati kada je u pitanju odluka o slanju oružja Ukrajini, preneo je TAS S.

"Ono što šteti našem jedinstvu je javno takmičenje da nadmašimo jedni druge na liniji: borbeni tenkovi, podmornice, avioni - ko traži više", rekao je on. Šolc je kazao da je odluka o slanju tenkova nemačke proizvodnje "leopard" u Kijev doneta tokom poverljivih razgovora sa SAD.

"Nećemo donositi odluke koje će NATO učiniti stranom u sukobu", istakao je Šolc i dodao da nije NATO taj koji ratuje sa Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: