Sramota, Čarli FOTO

Francuski magazin Šarli Ebdo objavio je karikaturu kojom ismeva Tursku nakon što su tu zemlju i Siriju pogodila dva zemljotresa.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.02.2023.

08:00

Sramota, Čarli FOTO
Tanjug/AP Photo/Omar Sanadiki

Podsetimo, ceo svet prati šta se dešava u Turskoj i Siriji, nakon niza katastrofalnih zemljotresa, u kojima je poginulo preko 8.000 ljudi. Povređenih je takođe više hiljada, ali se ti brojevi stalno menjaju jer se spasilački napori grozničavo nastavljaju.

Vremena za pronalaženje preživelih je sve manje, pogotovo što oni koji su zatrpani upadaju u hipotermiju zbog hladnog vremena.

Međutim, francuski satirični list objavio je karikaturu na Tviter nalogu magazina, koja prikazuje srušene i oštećene zgrade, preokrenuti automobil i brda krhotina, prenosi Anadolija.

"Zemljotres u Turskoj", piše u gornjem desnom uglu karikature, dok u dnu karikature piše "(Nije) čak bilo potrebno da se šalju tenkovi".

Politikolog sa francuskog Nacionalnog centra za naučna istraživanja Fransoa Burgat ocenio je da karikatura "nije ništa drugo nego sramota".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: