Šta napisa Ugljanin strancima? Nismo zadovoljni kako nas tretiraju, tražimo...

Sulejman Ugljanin uputio pismo predsedniku Srbije i predstavnicima međunarodne zajednice u kom zahteva status za bošnjačku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot TV Prva/Arhiva
Screenshot TV Prva/Arhiva

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) je u tom pismu precizirao da bi taj status bošnjačke nacionalne manjine trebalo da bude po modelu koji je predviđen za formiranje Zajednica srpskih opština na KiM.

Ugljanin je pismo, u kome je izneo stav SDA o francusko-nemačkom predlogu, pored Vučića uputio, šefu diplomatije EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelu, specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, kao i specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrielu Eskobaru.

"Posledice sa kojima bi se Srbija mogla suočiti zbog odbijanja ovog sporazuma, a koje smo od vas mogli čuti, poput prekida pregovora o članstvu Srbije u EU, prekid i povlačenje investicija, te ukidanje vizne liberalizacije su za Bošnjake ogromne i sa sobom nose neizvesnost i nestabilnost", naveo je Ugljanin.

Dodaje da SDA, kao predstavnik Bošnjaka u Srbiji, nije zadovoljna položajem i tretmanom te manjine u Srbiji.

"Tražimo od vas da u nastavku dijaloga i implementaciji sporazuma obezbedite jednaka prava Bošnjacima u Srbiji po modelu koji se traži za srpsku zajednicu na Kosovu", navodi Ugljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu