Rusi pobesneli: "Ne mešajte se"

Ambasadi SAD je uručena nota sa zahtevom da se prekine mešanje u unutrašnje poslove Rusije.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 07.02.2023.

15:02

Rusi pobesneli:

To je rekao izvor blizak rukovodstvu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

"Ruski spoljnopolitički resor konstatuje da, bez obzira na više puta ponovljena upozorenja, pre svega u noti Ministarstva inostranih poslova Rusije od 9. decembra 2022. godine, američka diplomatska misija nastavlja zlonamerne aktivnosti u informacionom prostoru, dozvoljavajući sebi nepodobne iskaze o rukovodstvu zemlje u kojoj boravi, kao i širenje lažnih vesti o Oružanim snagama Ruske Federacije, što spada u krivična dela", dodao je izvor.

Prema njegovim rečima, "američke diplomate su upozorene na to da ne pokušavaju da se bave subverzivnim aktivnostima, regrutujući 'agente uticaja' sa ciljem da seju razdor u ruskom društvu, da podstiču antidržavno delovanje".

Izvor je dodao da će "saradnici koji su u tome učestvovali biti deportovani, bez obzira na to koje funkcije obavljaju".

"U vezi s tim je novoj ambasadorki SAD u Moskvi Lin Trejsi, koja je primljena u Ministarstvo inostranih poslova Rusije 30. januara radi uručivanja kopija akreditiva, oštro predočeno da je neophodno da strogo poštuje ruske zakone i da prekine delatnost koja je protivna zahtevima vlasti Ruske Federacije i odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima", dodao je izvor.

On je posebno naglasio da "ruska strana ne namerava da se miri s pomahnitalom ruskom propagandom, koja se širi preko informacionih resursa Ambasade SAD i da namerava da iskoristi sva dostupna sredstva za njenu neutralizaciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: