"Stvorene dve države": Ukrajina se "cepa" na delove?

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da su priče o "korejskom scenariju" za Ukrajinu samo – puste želje.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL
EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

"Još jednom o tome kako će ostaci Ukrajine postati nova Južna Koreja. Jasno je da su razgovori o 'korejskom scenariju' samo puste želje. U fazonu mi ćemo, preostali deo Ukrajine, biti pod zapadnom upravom i zaštitom, a onda ćemo dostići nivo Južne Koreje. Pored toga, ostaje neka nada za ponovno ujedinjenje sa bivšim teritorijama", poručio je Medvedev.

Istovremeno, kako je dodao, ukrajinski propagandisti ne navode da je "podela duž 38. paralele stvorila dve nezavisne države".

"Donbas i druge teritorije ušli su u sastav Rusije – najveće države sa punim suverenitetom i najstrašnijim oružjem. Ovde je zanimljivo nešto drugo. U Kijevu su sramežljivo provukli tezu da je nemoguća bilo kakva pobeda ukrajinskih vlasti. U najboljem slučaju – podela na delove. A u suštini – ovo je prvi korak ka priznavanju realne situacije na terenu", zaključio je Medvedev.

Ranije je bivši savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič izjavio da se sukob u Ukrajini možda neće završiti onako kako Kijev očekuje, te postoji mogućnost da Ukrajina ne povrati svoje teritorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu