Neočekivani potez Amerikanaca: Daće Rusima deo Ukrajine?

Brojni predstavnici Republikanske partije u američkom Kongresu zalažu se za to da Ukrajina odustane od dela teritorije u korist Rusije, piše "Vašington post".

Izvor: Sputnjik

Utorak, 07.02.2023.

10:22

Neočekivani potez Amerikanaca: Daće Rusima deo Ukrajine?
EPA/YURI KOCHETKOV

"Najupečatljivija je spremnost republikanaca da ustupe deo Ukrajine: 41 odsto njih se složilo sa tim da Rusija dobije deo ukrajinske teritorije u korist okončanja sukoba", navodi se u novoj anketi organizacije za istraživanje javnog mnjenja „Galup“ na koju se list poziva.

Kako navodi autor članka, polovina predstavnika Republikanske stranke (18 odsto više nego u aprilu 2022. godine) smatra da Vašington čini "previše" za Kijev. Takođe, većina republikanaca smatra da Amerika "treba da prestane da finansira ukrajinsku vojsku i tačka".

Naime, istraživanje televizije "Foks njuz" pokazalo je da većina pristalica Republikanske stranke ne smatra mogućom vojnu pobedu Ukrajine u sukobu protiv Rusije, a takođe smatra da sam konflikt u Ukrajini i postupci Rusije ne predstavljaju direktnu pretnju po bezbednost SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: