Udar: Kreću na Belorusiju?

Borba za teritorije u Ukrajini se nastavlja, a Rusija je u borbu poslala još 200.000 svojih vojnika.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2023.

07:37

Udar: Kreću na Belorusiju?
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Međutim, situacija postaje ozbiljna i na granici sa Belorusijom.

"Sa vojne tačke gledišta, naravno, najopasnija situacija za nas je u južnom pravcu. Zašto? Zato što je zemlja u ratu i tu se nalazi značajan broj jedinica Oružanih snaga Ukrajine, teritorijalne odbrane. Tu vidimo prilično ozbiljne provokativne akcije", rekao je Dmitrij Ljubkin, šef operativno-analitičkog odeljenja Državnog graničnog komiteta Belorusije televiziji STV.

Ljubkin je najavio formiranje mobilnih graničnih rezervnih grupa.

Oružane snage Ukrajine pogodile su trafostanicu u Novoj Kahovki u Hersonskoj oblasti, saopštila je pres-služba gradske uprave.

"U noći 7. februara vojne formacije Ukrajine izvele su artiljerijski napad na trafostanicu u Novoj Kahovki. Kao rezultat udara, Nova Kahovka i još deset naselja gradskog okruga su ostali bez struje, vode, kanalizacija ne radi. Veze su u prekidu. Rukovodstvo uprave preduzima sve korake kako bi gradski okrug što pre dobio struju", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: