Priština prihvatila

Specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak oglasio se nakon razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.02.2023.

07:27

Priština prihvatila
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

On je naveo da mu je drago da je Priština u principu prihvatila predlog EU i najavio nastavak razgovora na sastanku na viskom nivou.

Otputovao sam u Prištinu da se sastanem sa premijerom Aljbinom Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem i u Beograd, gde sam se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Petrom Petkovićem.

Drago mi je da je i Kosovo u principu prihvatilo predlog EU. Nastavicemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou, objavio je Lajčak danas na Tviteru.

Lajčak se sinoć u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prethodno je u Prištini razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Predsednik Vučić je saopštio da je sa Lajčakom imao otvoren i prijateljski razgovor.

"Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumeli ste me sve. Živela Srbija", napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa susreta sa Lajčakom. Kurti je juče posle sastanka sa Lajčakom rekao da Priština prihvata predlog EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: