Novi šamar za Prištinu: Ni ove nedelje na dnevnom redu Saveta Evrope

Komitet ministara SE ni za ovonedeljni sastanak, koji će biti održan u sredu, nije uvrstio aplikaciju tzv. Kosova za članstvo u ovoj organizaciji.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 06.02.2023.

13:39

Novi šamar za Prištinu: Ni ove nedelje na dnevnom redu Saveta Evrope
Foto: Shutterstok/olrat

Prema pisanju medija, u dnevnom redu koji je danas podeljen državama-članicama, nema zahteva Prištine.

Ova tema mogla bi naknadno da se uvrsti u razmatranje na samom sastanku u sredu, prilikom usvajanja dnevnog reda, ali su za to male šanse, s obzirom na manjak političke volje u ovom trenutku.

O zahtevu Prištine Komitet ministara nije raspravljao ni prošle nedelje. Prethodno su SAD, podržane Frnacuskom, Nemačkom i Italijom, zatražile od država-članica Saveta Evrope da zakoče proceduru u vezi za članstvom tzv. Kosova dok Priština ne pokaže veću konstruktivnost u dijalogu i ne formira Zajednicu srpskih opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: