"Dok se opozicija isključivo bori za rejting, Vučić se bori za KiM"

Protivnici državotvorne politike Aleksandra Vučića potpuno nedorasli ozbiljnosti istorijskog trenutka, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Izvor: Novosti
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

"Opoziciji je bolje da ne rekapitulira rezultate prošlonedeljne sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, jer iz svega što se na njoj događalo neminovno proističe zaključak da su protivnici državotvorne politike predsednika Aleksandra Vučića potpuno nedorasli ozbiljnosti istorijskog trenutka i da su sasvim lišeni odgovornosti prema državi", navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

"Ni za Miroslava Aleksića ni za druge predstavnike opozicije to nije bila sednica o teškim izazovima za Srbiju i naš narod na Kosovu i Metohiji, već karneval neodgovornosti i prostakluka, prilika da se među sobom nadmeću ko više mrzi Vučića i ko će da bude drskiji i bezobrazniji. Građanima Srbije je danas jasno koliko je štetu državi napravila ta grupa ljudi koja se predstavlja kao politička alternativa, jer nisu pokazali ni mrvu odgovornosti, ni pameti, ni poštenja, ni znanja. I dok se oni valjaju u samoobmani o sopstvenom rezultatu tokom skuštinske debate, koji je bio ništa drugo do jadni napad na Srbiju, njenu stabilnost i institucije, Srbi na Kosovu i Metohiji nastavljaju da bivaju izloženi teroru, ali to opoziciju i samozaljubljenog Aleksića uopšte ne zanima", dodaje Petković.

"Dok se opozicija isključivo bori za rejting, predsednik Vučić i naša vlada nastavljaju da se bore za Kosovo i Metohiju i naš narod u južnoj pokrajini, vodeći se jasnom politikom da Srbija neće pristati na članstvo takozvanog 'Kosova' u UN, niti na bilo koji način priznati lažnu državu na svojoj teritoriji. Kakva je politika opozicije, građanima je danas uveren sam jasnije nego ikad, jer kada predstavnici opozicije fizički i na svaki drugi način nasrću na čoveka koji je garant zaštite srpskih državnih i nacionalnih interesa, oni se ne bore ni za šta drugo nego za poraz naše države, što im pristojna Srboja na čelu sa Vučićem nikada neće dopustiti", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu