Ukrajinski pilot: Ne možemo im ništa

Pilot sa pozivnim znakom Jus je u intervjuu za Fajnenšel tajms priznao da se ukrajinska avijacija suočava sa ozbiljnim problemima.

Izvor: bulgarianmilitary/M.S.

Nedelja, 05.02.2023.

17:49

Ukrajinski pilot: Ne možemo im ništa
Foto: Profimedia

Zbog nedostatka pilota i rezervnih delova za avione, ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo značajno zaostaje za ruskom avijacijom.

Svakim danom bliži se trenutak kada u Ukrajini više neće biti aktivnih vojnih aviona koji estaju jedan za drugim, deli mišljenje ukrajinski pilot Jus. Pilot ukrajinskog borbenog aviona MiG-29 rekao je da avion ima radar star 40 godina tako da nije mogao da pogodi ni neprijateljski dron ili projektil.

Jus je pozvao Zapad da isporuči Kijev "moderne mašine" koje mogu pružiti pristojan otpor ruskim Su-35 i MiG-31.

"Poleteti i sleteti nakon lova, shvatajući da je meta ipak stigla do cilja, depresivno je“, rekao je ukrajinski pilot, objašnjavajući nesposobnost ukrajinskih MiG-ova 29 da presretnu ruske krstareće rakete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: