Rusi tvrde: Ukrajinci spremaju provokaciju u Kramatorsku

Ruska vojska saopštila je da ima informacije o planovima ukrajinskih specijalnih službi da organizuju provokaciju u Kramatorsku kako bi optužile rusku vojsku.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Prema informacijama koje je potvrdilo više nezavisnih izvora, ukrajinske specijalne službe nameravaju da u najskorije vreme izvedu veliku provokaciju kako bi optužile Rusiju da je navodno počinila ratne zločine", saopštio je međuresorni štab za koordinaciju humanitarnog odgovora u Ukrajini Ministarstva odbrane Rusije.

U saopštenju se navodi da su ukrajinske vlasti planirale u Kramatorsku kontrolisano dizanje u vazduh zgrada lokalne narkološke i onkološke ambulante, kao i prve gradske bolnice. U saopštenju štaba se navodi da je svrha ove provokacije Kijeva „da se Rusija optuži za navodno namerni napad na civilne objekte“.

Takođe se dodaje da je osoblje medicinskih ustanova evakuisano i, do daljeg, prebačeno na format rada na daljinu.

"U zapadnim medijima, dizanje u vazduh zdravstvenih ustanova u Kramatorsku biće predstavljeno kao još jedno zlodelo ruskih trupa, koje zahteva odgovor svetske zajednice i ubrzanje isporuka raketa dugog dometa Kijevu za udare po ruskoj teritoriji", ističe se u saopštenju.

"U svetlu vojnih neuspeha ukrajinske vojske, kijevske vlasti pokušavaju ovakvim provokacijama da pojačaju pritisak na javno mnjenje u zapadnim zemljama kako bi proširile asortiman savremenog naoružanja i vojne tehnike za Oružane snage Ukrajine", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu