Srpski dobrovoljci stigli na front? Objavljen snimak: "Od pobede Rusije zavisi budućnost Kosova" VIDEO

Srpski dobrovoljci, predstavljeni pod imenom "Sava" i "Dunav" bili su gosti emisije na Jutjub kanalu "Prave vesti".

Izvor: B92
Podeli

Njihova lica su prekrivena da bi zaštitili identitet jer, kako se pojašnjava tokom emisije, srpski zakon ne dozvoljava da se bore na stranim ratištima.

Borac Viking koji je osnivač, kako je rekao, međunarodnog pokreta rusko-slovenskog udruženja "Preporod", iz Sudoplatovskog bataljona u kojem se nalaze srpski dobrovoljci je prevodilac u emisiji.

Viking tvrdi da organizacija ima svoje ogranke i u Bugarskoj, Slovačkoj i Poljskoj, a među "dobrovoljcima" su predstavnici svih slavenskih naroda.

Istakao da imaju isti cilj, a to je da se "sloveni ujedine oko Rusije i da Rusija kao majka ujedinjuje sve slovenske narode".

Napomenuo je i da iz Srbije imaju 15 ljudi koji žele da dođu, 5-6 iz Makedonije i 10 iz Poljske.

"Srbi su naša najveća braća, kultura i istorija. Čak imamo i istu zastavu", rekao je.

Dunav i Sava imaju borbeno iskustvo jer su, kako ukazuje Viking, služili u srpskoj vojnoj policiji i imaju iskustvo u rukovanju oružjem.

Dunav je kazao da za vreme služenja u vojnoj policiji naučio manje nego za nedelju dana provedenih u bataljonu Sudoplatov.

Dunav i Sava na snimku kažu da su uslovi dobri, kao i sami treninzi i da je deset puta bolje od onoga što je dogovoreno.

Istakao je da bi voleo da dobije rusko držvaljanstvo.

"Uostalom on budućnost oslobođenja Kosova vidi samo od Rusije", navodi Viking i dodaje da "Srbi to razumeju uključujući i nezavisnost njihove zemlje od NATO od zapadno američkog uticaja od kojeg može da se oslobodi samo zahvaljujući Rusiji. I Kosovo će tako biti oslobođeno zahvaljujuć Rusiji. Oni shavataju da je po rezultatiuma bitke koja se sada odvijala u Ukrajini uopšte ovo rat za Kosovo".

Voditelj je pitao Dunava i Savu zašto su došli i kako su njihovi bližnji reagovali na to?

"Mi smo ovde došli da pomognemo našoj braći jer vidimo nepravdu koja je nas zadesila 1990. a naša porodica normalno reaguje, podržava nas", rekao je Dunav.

"Ovo je poziv iz srca", rekao je Sava, i dodao je da njegova porodica normalno posmatra na sve ovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu